meta pixel
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
acf-field-group
terapeutti
acf-field

Yhteys toiseen voidaan korjata

Jaa artikkeli

LANUPE PUU

Yhteys toiseen voidaan korjata

Olemme iloisia siitä, että olet löytänyt sivumme! 

LANUPE on osaamiskeskus, missä tarjotaan tukea ja apua erilaisissa elämäntilanteen ongelmissa.

Lapsiperheiden arki on usein kiireistä, monenlaisten aikataulujen yhteensovittamista. Arjesta voi helposti tulla suorittamista. Unohdetaan olla läsnä toinen toisille, istua yhdessä alas, katsoa silmiin, kysyä miten sinulla on tänään mennyt. Me tarvitsemme toisiamme – ei vain kuljettamaan, laittamaan ruokaa, peittelemään vuoteeseen.

Kaipaamme läheisyyttä ja kosketusta. Vanhemmat keskenään voivat etääntyä haasteisen arjen uuvuttaessa. Vähitellen unohtuu hipaista kädestä, ottaa syleilyyn. Saattaa olla, että aikuiset sisimmissään kaipaavat tulla huomioiduksi, mutta puolisot jäävät passiivisiksi odottajiksi. Kumpikin odottaa toisen aloitetta. Tällöin tunneyhteys parin väliltä katoaa. Sen seurauksena myös ajatukset voivat muuttua negaativissävytteisiksi, tulee kokemus, ettei puoliso välitä tai etten ole tärkeä toiselle.

Yhteys toiseen voidaan korjata. Tärkeää on, että puoliso tulee tietoiseksi siitä, mitä sisimmissäsi koet. Kerro, että kaipaat häntä lähellesi. Kerro, että tuntuisi hyvältä, jos hän kysyisi mitä sinulle kuuluu. Ole itse aktiivinen, ole valmis kuuntelemaan kumppaniasi. Ole aloitteellinen, ota kädestä kiinni ja kerro, miten paljon häntä rakastat.

Vuorovaikutuksen pulmissa puolisoiden voi olla vaikea vastaanottaa hyviäkään asioita toisiltaan. Tällöin voi toimia niin, että torjuu puolison vastaan tulemisen, koska pelkää loukatuksi tulemista tai hylätyksi tulemisen kokemusta. Muun muassa tällaisia vuorovaikutukseen liittyviä tilanteita voidaan paripsykoterapiassa käsitellä yhdessä parin ja terapeutin kanssa. Uudenlaisten merkitysten löytyminen sekä toisen ja itsen käytöksen taustalla olevien tekijöiden ymmärtäminen auttaa selvittämään suhteen solmuja.

Kaikissa suhteissa on asioita, jotka edelleen toimivat hyvin tai ovat joskus toimineet. Miksei suhde voisi uudelleen tulla toimivaksi, iloa ja tyytyväisyyttä tuottavaksi. Rakkaus on kaikkia varten!

Läheisyyden täyttämää kevättä Sinulle!

terkuin Sari

Saatat pitää myös näistä

Liity postituslistallemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme.

Voit milloin tahansa poistua postituslistaltamme lähettämällä viestin ”Poistu” osoitteeseen info@lanupe.fi.