Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
acf-field-group
terapeutti
acf-field

Miksi olemme?

LANUPE Oy on syntynyt monien erilaisten kohtaamisten ja kokemusten innoittamana. Meitä perustajajäseniä on kolme terveydenhuollon ammattihenkilöä, jotka haluamme olla yhdessä LANUPE-tiimimme kanssa tukemassa ja auttamassa erilaisissa elämäntilanteissa perheitä, pareja ja yksilöitä. Lisäksi meillä on palvelupaketteja yrityksille ja kunnille työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja työssä jaksamisen tueksi.

Kaikki LANUPE:n perustajat ovat psykoterapeutteja. Emme keksi pyörää uudelleen, mutta toivomme, että saat meiltä kokemuksen siitä, että tulet kokonaisvaltaisesti kohdatuksi. Haluamme tarjota laadukasta ja oikea-aikaista palvelua. Asiakkaaksi pääsee nopeasti matalalla kynnyksellä ja palveluihin voi hakeutua myös ilman lääkärin lähetettä.

Moniammatilliseen kokeneeseen tiimimme kuuluu itsenäisinä ammatinharjoittajina yksilö- perhe- ja paripsykoterapeutit, psykologit, psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä, kriisityöntekijä, varhaiskasvatuksen ammattihenkilöt, kuvataideterapeutti sekä sielunhoitoterapeutti.  Kauttamme on saatavissa yhteistyösopimuksella myös psykiatrian erikoislääkärin palvelut ja tarpeen mukaan toimintaterapiapalvelut.

Lanupe Oy perustajat

Haluamme vaikuttaa myös yhteiskunnallisesti. Yrityksellemme on tärkeää edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä osallistua syrjäytymisen ehkäisyyn. Kaikilla LANUPE:n työntekijöillä on pitkä työkokemus joko psykiatrian alalta tai muusta ihmissuhdetyöstä.  Lisäksi meiltä löytyy vankkaa kokemusta työelämän ihmissuhde- ja tiimityötaitojen valmennukseen ja työnohjaukseen niin esimiehille, johdolle kuin erilaisille työryhmille. 

Meille tärkeitä arvoja ovat

  • Luotettavuus
  • Välittäminen
  • Inhimillisyys

ESITTELYT

Klikkaa kuvaa lukeaksesi lisää

Sari Bollström

Psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja, työnohjaaja (STOry)

Voisi sanoa, että LANUPE Oy on syntynyt pitkän unelmoinnin ja kehitystyön tuloksena.

Itselle on kertynyt jo melko pitkä työhistoria. Olen onnekkaasti saanut olla työyhteisöissä, joissa olen viihtynyt ja saanut tehdä työtä suurella sydämellä. Olen nuoresta saakka työskennellyt psykiatrian alalla, alkuun toimistotyössä. Ihmissuhdetyö vei mukaansa ja vähän kerrassaan opiskelin lisää. Psykoterapiaopintojen aikana itselle alkoi vahvistua ajatus oman yrityksen perustamisesta. Työssäni nuorisopsykiatriassa tutustuin nykyisiin yhtiökumppaneihini. Aloimme vähitellen haaveilla yhdessä tekemisestä siten, että voimme vahvasti tehdä asiakastyötä omien arvomaailmojemme pohjalta. Yhteisinä arvoina meillä on ollut kohdata asiakas omine tarpeineen ja kunnioittaa jokaisen ihmisyyttä ja inhimillisyyttä.

Päädyin aikoinaan kesätöihin silloiseen mielenterveystoimistoon toimistotyöntekijäksi. Psykiatrian ala kiinnosti ja niinpä jatkoin sihteerin tehtävissä eri psykiatrian poliklinikoilla ja osastoilla. Jorvin sairaalasa osastonsihteerinä lasten- ja nuorisopsykiatrian poliklinikat ja osastot olivat itselle erittäin antoisia työskentelyvuosia. Työtovereina oli monia psykterapiakonkareita, jotka innostivat itseäni ja rohkaisivat minua opiskelemaan.

Lähdin opiskelemaan ensin sosionimiksi, minkä ohella opiskelin diakoniksi ja lastentarhanopettajaksi. Opiskelujen myötä työnkuvani muuttui, vuodesta 2007 työskentelin ensin Paloniemen psykiatrisessa sairaalassa ja sittemmin Lohjalla ja Nummelassa nuorisopsykiatriassa sosiaalityöntekijänä. Työhöni kuului vanhempien, perheiden ja nuorten kanssa työskentely. Tuona aikana itsessäni vahvistui halu olla lisäämässä perheiden hyvinvointia ja hakeuduin perheterapiaopintoihin. Kouluttajina oli vaikuttava kolmikko Pirjo Vuornos, Helena Lounavaara-Rintala ja Jan-Christer Wahlbeck. Samanaikaisesti perheterapiaopintojen kanssa opiskelin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon – Terveyden edistämisen koulutusohjelma – Johtaminen perhetyössä ja perhehoitotyössä. Myöhemmin täydensin opintojani vielä työnohjaaja-koulutuksella.

Perheterapeuttiopiskelujen alkaessa ja valmistuttuani olin HUS:ssa nuorisopsykiatriassa töissä. Siellä tiimityöskentely ja moniammatillisuus tuli tutuksi työskentelytavaksi itselle ja opin yhteistyön voiman.

Olen työskennellyt nuoriso- ja aikuispsykiatriassa sekä lastenpsykiatriassa. Vuoden verran olin töissä lastensuojelussa, missä juurikin tuli näkyville perheterapeuttisen työn tärkeys, muun muassa perheenjäsenten välisten suhteiden ja arjessa jaksamisen tukemisessa.

Vuonna 2017 valmistuin paripsykoterapeutiksi. Psykoterapeuttina viihtekehykseni on psykodynaaminen ja integratiivinen. Parien ja heidän välisen suhteen tarkastelminen terapeuttisessa ympäristössä on erityisen mielenkiintoista. Olen saanut itse oppia omilta asiakkailtani paljon. Pariterapiaa olen tehnyt myös perheneuvojana Perheasiain neuvottelukeskuksessa.

Itsessäni on sisäisesti vahvana perheterapeuttinen ammatti-identiteetti, joten työotteessani perhe ja sukupolvisuus sekä monisäikeisyys kulkee aina mukana. Toivon, että pystyn kohtaamaan jokaisen ihmisen arvokkaana yksilönä. Haluan pari- ja perheterapeuttina vahvistaa parien ja perheenjäsenten välistä taitoa olla yhteydessä toisiinsa, välittämistä ja toinen toisten ymmärtämistä.

Omat juureni ovat syvällä Pohjanmaan sitkeissä ihmisissä, heidän rempseydessä ja rehellisyydessä, myös suoruudessa. Arvostan asioista rehdisti ja samanaikaisesti arvostavasti, kunnioittavasti puhumista.

Niin itselle kuin asiakkaille ajattelen, että on hyvä tietää juurensa ja taustansa, sen myötä tuntea itseä ja omia toimintatapoja paremmin.

Näen tärkeänä sen, että yksilöinä/suhteissa olevina ihmisinä ihmiset voivat alkaa luottamaan selviytymiseen. Pyrin asiakkaideni kanssa löytämään ihmisissä/pareissa/perheissä/suvuissa vahvuudet ja voimaa antaneet ja antavat asiat.

Lämmöllä tervehtien

Sari Bollström

LANUPE Oy:n hallituksen puheenjohtaja

Omien sivujemme ajanvarauksen lisäksi palvelujani voi varata Minduu.fi 

Jaana Silander

Psykoterapeutti, kouluttajapsykoterapeutti, työnohjaaja

Olen vuosia unelmoinut omasta yrityksestä, missä toimintaa ohjaa laatu ja kenenkään ei tarvitse tinkiä omista arvoistaan. Nyt pitkä-aikainen unelmani on toteutunut ja LANUPE Oy on syntynyt.

Oma urani psykiatrian parissa alkoi vuonna 1989, kun aloitin mielenterveyshoitajan opinnot Helsingissä. Opiskelu Helsingin sairaanhoito-oppilaitoksessa oli hienoa aikaa. Siihen aikaan tämä tutkintomuoto oli aika uusi ja meihin panostettiin. Muistan, että meillä oli myös psykodraaman kurssi, jota veti Helge Heralan poika Turo. Mahtava opettaja olikin.

Opinnoista jäi myös ystäviä, joista yksi on lapseni kummitäti.

Mielenterveyshoitajana työskentelin pitkään mm. Nikkilän vanhassa mielisairaalassa.

Nikkilän mielisairaalassa hoidettiin tuhansia Helsinkiläisiä, kaikkein sairaimpia ja vaikeimpia potilaita vuosina 1914 –1999. Koen, että Nikkilän sairaala oli paras kouluni ikinä. Siellä oppi, mitä on raskas psykiatrinen sairastaminen. Minulla on siitä ajasta vain hyviä muistoja, vaikkakin sairaalan alasajo oli raskasta aikaa. Nykyään sairaala-alue toimii lähinnä upeana asuinalueena.

Monien vaiheiden jälkeen luin itseni psykiatriaan suuntautuneeksi sairaanhoitajaksi työn ohessa. Työskentelin tuolloin Kellokosken sairaalassa nuorisopsykiatrialla. Opintoni venyivät töitä tehdessä enkä pitänyt niiden kanssa mitään kiirettä. Silloinen esimieheni lopulta sanoi, että ”pitääkös sinut irtisanoa, että saat nuo opintosi valmiiksi?” No ei sentään tarvinnut. Valmistumisen jälkeen odottikin sitten vakituinen sairaanhoitajan paikka. Nuorisopsykiatrian osastot  toimivat silloin erillisessä rakennuksessa Ohkolassa. Kellokosken kyläyhteisö oli lempeä alusta kuntoutua. Sekä aikuispuolen, että nuorisopuolen potilaat olivat osa yhteisöä. Nykyään tämä toiminta on siirtynyt Helsinkiin, mikä on mielestäni harmillista.

Vuonna 2007 olin mukana perustamassa Nurmijärvelle ensimmäistä nuorisopsykiatrian poliklinikkaa. Siitä saakka pysyin poliklinikkatyössä ja vuonna 2008 aloin töiden ohessa opiskelemaan psykoterapiaa. Valmistuin ensin vuonna 2011 ratkaisukeskeiseksi erityistason psykoterapeutiksi, mutta en malttanut lopettaa ja jatkoin vaativan tason koulutukseen, mistä valmistuin vuonna 2014. Kouluttajinani olivat alan gurut, Tapani Ahola, Antti Mattila ja Ben Furman. Suuri kiitos heille. Tämä koulutus antoi minulle sekä kouluttaja-, että työnohjaaja pätevyyden. Tärkein anti oli kuitenkin oma henkinen kasvuni ja varmuuden saaminen siitä, että olen oikealla tiellä. Kaiholla muistelen Unkarin Balatonilla pidettyjä opintoviikkoja.

Nyt yrittäjänä, hallinnollisten töiden lisäksi, teen enimmäkseen perusterapiatyötä. Tykkään tavata ihmisiä ja auttaa heitä löytämään oman tiensä kulkea. Erityisenä kiinnostuksen kohteenani ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Nuoret ovat sydäntäni lähellä ja koen, että minulle on vuosien saatossa varastoitunut paljonkin keinoja auttaa heitä. Olen edelleen iloinen siitä, että saan tehdä juuri tätä työtä. Mikä onni, että voin olla osa tätä mukavaa ja ammattitaitoista porukkaa.

Omiin unelmiinsa kannattaa aina uskoa!

Lämpimin terveisin

Jaana Silander

LANUPE Oy:n toimitusjohtaja

Omien sivujemme ajanvarauksen lisäksi palvelujani voi varata Minduu.fi

Jaana Kinnunen

perheterapeutti, psykoterapeutti, työnohjaaja   

Jokaiseen meistä vaikuttaa oma historiamme, perhe, juuret, kokemukset, ympäristö jne, niin myös minuun. Se miten elämä on kuljettanut ja mitä olen matkan varrella kohdannut, on muokannut minusta tällaisen kuin olen. Kaikella on siis ollut merkityksensä.

Yksi suuri merkitys LANUPE Oy:n syntymisen suhteen oli mm. se, että saimme nykyisten yhtiökumppaniemme kanssa tutustua toisiimme yhteisessä työpaikassamme HUS:in nuorisopsykiatrisella poliklinikalla. Vaikka sittemmin työpisteet vaihtuivat ja jokainen oli tehnyt psykoterapiatyötä itsenäisenä ammatinharjoittajana, niin ystävyys säilyi ja unelma yhteisestä yrityksestä syntyi ja vahvistui. Halusimme tarjota asiakkaille paikan, jossa apua saa helposti ja nopeasti / oikea-aikaisesti ja jossa kantavana voimana on inhimillisyys, välittäminen ja laatu.

Olen opiskellut terveydenhoitajaksi ja diakonissaksi ja tehnyt pitkän työuran hoitoalan parissa monipuolisesti ns. vauvasta vaariin periaatteella sekä työsuhteisena että oman yrityksen kautta. Omassa yrityksessäni, Kotitorpassa, olen toiminut hoiva- ja terapiapalveluyrittäjänä tarjoten psykoterapian lisäksi käytännön apua asiakkaillemme kotona ja arjessa selviytymiseksi. Hoivapalvelussa asiakaskuntamme on enimmäkseen vammaispalveluasiakkaita.

Matkani varrelle on osunut valtavasti erilaisia kohtaamisia niin työkuvioiden kuin yksityisen elämänkin puolella. Osa niistä on vaikuttanut suurestikin mm. siihen millaista työtä tahdon tulevaisuudessa tehdä.

Vuonna 2006 jäin nuorimman lapsemme myötä kotiin ja ryhdyin muutamaksi vuodeksi yksityiseksi perhepäivähoitajaksi. Halusin hoitaa lastamme kotona pidempään ja samalla tarjota joillekin muillekin lapsille mahdollisuuden kodinomaiseen päivähoitoon. Tämä aika oli merkityksellinen monestakin syystä, eikä vähiten siksi, että se tarjosi tilaisuuden pohtia uudelleen mitä haluan jatkossa työkseni tehdä. Tuohon ajankohtaan osui pysäyttävä kokemus erään ystäväperheen surullisesta taistelusta pienen lapsensa elämän puolesta, jota sain seurata varsin läheltä. Lopulta kuolema valitettavasti voitti tämän taistelun. Vaikka olin hoitoalan ammattilainen, niin koin, että mahdollisuuteni ja keinoni auttaa tätä perhettä, olivat kovin vaillinaiset. Lähdin opiskelemaan perhepsykoterapeutiksi saadakseni ns. työkaluja ja keinoja, joilla voisin auttaa perheitä ja lapsia entistä paremmin.

Opiskelun ohella työskentelin eräässä kuntoutus- ja kylpylähotellissa terveydenhoitajan nimikkeellä vastaten yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa mm. erilaisten asiakas- ja kuntoutusryhmien kuntoutuksista. Työ oli monipuolista niin työnkuvaltaan, kuin asiakaskohtaamisiltaan. Kaikessa tuli esille perheen ja läheisten merkitys niin tukijana kuin ehkä kuntoutumisen hidasteenakin. Monisukupolvisuus kantaa myös omat vaikutuksensa meihin, vaikka emme niitä aina itse tiedostakaan. Omat juureni ovat Karjalasta, rajan takaa ja vanhempani ovat kokeneet evakkomatkat yms. sodan jälkimainingit ja muutot. Koen, että perheterapeuttinen lähestymistapa yksilöterapiassakin auttaa meitä tunnistamaan näitä vaikutuksia. Kaikilla meillä on tai on ollut perhe ja elämme erilaisissa suhteissa.

Perheterapiaopintojen jälkeen olen opiskellut mm. muistihoitajaksi, työnohjaajaksi (johdon ja esimiesten työnohjaakoulutuksessa) sekä uniohjaajaksi. Nepsy-ohjaajan opinnot ovat vielä kesken.

HUS:in nuorisopykiatrisella poliklinikalla työ oli myös moniammatillista tiimityötä nuorten ja perheiden parissa. Moniammatillisuus on rikkautta ja siten asiakkaille on usein mahdollista tarjota parasta mahdollista apua, sillä elämämme haasteet eivät yleensä lokeroidu johonkin yhteen asiaan, vaan ovat moninaisempia. Minulla on ollut onni saada olla osallisena useammassakin moniammatillisessa työyhteisössä ja olen erittäin iloinen siitä, että LANUPE:ssakin meitä on näin mahtava kattaus eri ammattikuntia. Toivon, että voimme auttaa asiakkaita tunnistamaan missä nyt mennään, mitkä tekijät siihen on ehkä vaikuttaneet ja löytämään keinoja miten siitä eteenpäin parhaalla mahdollisella tavalla. Joskus tuo paras mahdollinen voi olla jokin aivan uusikin oivallus ja antaa täysin uutta pontta eteenpäin😊

Jaana Kinnunen

LANUPE Oy hallituksen vpj

Omien sivujemme ajanvarauksen lisäksi palvelujani voi varata Minduu.fi

Ota yhteyttä

Paras tapa ottaa yhteyttä meihin on jättää yhteydenottopyyntö tai soittaa meille. Päivisin olemme usein varattuna, joten jos emme pääse vastaamaan puhelimeen, jätä meille yhteydenottopyyntö täältä.

Psykoterapia ja muut terapiat