meta pixel
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
acf-field-group
terapeutti
acf-field

Elämän tärkeimmät askeleet ovat pienet askeleet

Jaa artikkeli

LANUPE PUU

Elämän tärkeimmät askeleet ovat pienet askeleet

Kuvittele tikapuut tai porrasaskelmat, jossa askelmia on tiheästi pienin välein ja sellaiset, jossa joissa väli on niin korkealla, että et hyppäämättä ylety seuraavalle tasolle, vaikka käytät koko pituutesi ja askelmittasi.
Pienissä askelmissa etenet vain vähän kerrallaan eikä parin askelman eteneminen ehkä näy tai tunnu vielä juuri miltään. Olet kuitenkin jo sen verran lähempänä maaliasi / tavoitettasi. Ehdit tehdä riittävät muutokset ja päätökset sekä saada matkan varrella vahvistusta sille, että suunta on oikea. Jos tarvitsisit vaihtaa suuntaa tai tehdä siihen pientä korjausta tai muutosta, niin pieni askel taaksepäin ei myöskään mullista elämää kovin paljoa.

Suurten askelmien houkuttelevuus on varmaankin se, että haluamme saavuttaa tavoitteemme nopeammin – edetä sitä kohti suurin harppauksin. Laitamme siihen melkoisesti energiaa ja toiveita (ehkä jopa epärealistisia). Seuraavalle askelmalle pääsy on aina valtava ponnistus. Riskit pudota ja pettyä on myöskin suuret – mitä jos en hypätessä saakaan kiinni seuraavasta askelmasta. Askelmalle päästessä on näköalat jo huomattavasti erilaisemmat kuin mitä ne olivat alemmalla portaalla. Jos suuntaus on se mitä todella haluamme, voi tämä kannustaa tähtäämistä seuraavalla askelmalle. Kuitenkin isoon muutokseen totuttautuminen ja siinä pysyminen vie aikansa ja saattaa jopa hämmentää. Uuden askelman yrittäminen tai ottaminen vaatii taas suuren ponnistelun. Voi olla, että edellinenkin ponnistelu vielä painaa. Tulee kiusaus jättää matka kesken.

Pienillä askelmilla pääsee samaan päämäärään ja vaikka heti ei suurta muutosta huomaisikaan, niin olet jo matkalla. Tärkeintä on, että olet ottanut pienen askeleen – siitä matka alkaa. Muista nauttia myös matkasta ja kerätä sen annit mukaan reppuusi. Perille päästessäsi olet taas monta kokemusta ja näkemystä rikkaampi. Pienet askeleet voivat johtaa näkyvään ja suureenkin muutokseen. Ei siis kannata väheksyä pieniä askeleita, niiden ottamiset ovat elämämme tärkeimpiä askeleita. Aloitetaan senkokoisin askelin, kuin sillä hetkellä on hyvä – se riittää.

Suurten askeleiden kohdalla matka voi jäädä kesken tai mikä harmillisinta, jopa kokonaan aloittamatta.
Ystäväni sanoin ”Kaikki isot kokonaisuudet ja myös koko elämämme koostuu pienistä vallinnoista ja askelista – hetki ja päivä kerrallaan edeten.” (Jaana Halm)
Jaana Kinnunen

Liity postituslistallemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme.

Voit milloin tahansa poistua postituslistaltamme lähettämällä viestin ”Poistu” osoitteeseen info@lanupe.fi.