meta pixel
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
acf-field-group
terapeutti
acf-field
Tiina Prest
Sairaanhoitaja (AMK), ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja-opiskelija
Haluan auttaa sinua kartoittamaan toiveitasi ja tavoitteitasi sekä löytämään vahvuuksia ja voimavaroja oman näköiseen hyvään elämään. Työskentelen mielellään myös hevosavusteisesti talliympäristössä.

Tässä linkki nettiajanvaraukseen.

Tiina Prest

Vastaanotto: Espoo

Mottagning också på svenska. Meetings also in English.

Minulla on takana yli 15 vuoden kokemus psykiatrisesta hoitotyöstä, enimmäkseen nuorisopsykiatrisesta erikoissairaanhoidosta. Olen työskennellyt lasten, perheiden, nuorten sekä nuorten aikuisten kanssa. Minulla on vankka kokemus masennus sekä ahdistuneisuushäiriöiden hoidosta. Myös traumafokusoitu kognitiivinen käyttäytymisterapia kuuluu osaamisalueisiini. Neuropsykiatriset haasteet ovat tulleet työssä tutuiksi ja erityisesti ADHD-nuorten ja nuorten aikuisten kuntoutus on lähellä sydäntäni. Parhaillaan opiskelen neuropsykiatriseksi valmentajaksi.

Jag är psykiatrisk sjukskötare som har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar och unga vuxna med psykisk ohälsa. På Lanupe arbetar jag främst med “Min Egen Väg”-rehabilitering som är avsedd för patienter med neuropsykiatrisk störning, dvs. ADHD eller autismspektrumstörning. Jag erbjuder även hästassisterad vård och Min egen väg-rehabilitering. Mitt arbetssätt är lösningsfokuserat och jag använder även kognitiva metoder. För tillfället studerar jag neuropsykiatrisk coaching. Jag har även utbildning i traumafokuserad beteendeterapi.

Hevosavusteinen lyhytterapia

Minulla on useamman vuoden kokemus sosiaalipedagogisen hevostoiminnan järjestämisestä ja toteuttamisesta nuorisopsykiatriassa psyykkisen kuntoutuksen tukena. Olen huomannut talliympäristön sekä hevosen läsnäolon tukevan nuorten hyvinvointia monin tavoin. Talliympäristö tarjoaa puitteet jotka mahdollistavat tasavertaisen sekä luonnollisen kohtaamisen asiakkaan ja terapeutin välillä. Oman kokemukseni mukaan yhteistyö lähtee talliympäristössä ja hevosten kanssa yhdessä puuhatessa luontevammin käyntiin ja saattaa olla tehokkaampaa kuin tavanomaiset tapaamiset vastaanotolla. 

Hevonen tuo terapiatyöskentelyyn turvallisen mahdollisuuden harjoitella tunteiden tunnistamista ja tunnesäätelyä, läsnäoloa ja rentoutumista, sillä hevonen peilaa hyvin herkästi ihmisen tunteita ja kohtelee jokaista tasavertaisesti. Tallilla toimiminen tarjoaa monipuolisesti onnistumisen kokemuksia ja yhteistyö ison eläimen kanssa on omiaan vahvistamaan itsetuntoa. Hevostoiminta tarjoaa hyviä tilaisuuksia harjoitella suunnittelua ja vahvistaa toiminnanohjausta. Myös sosiaalisia taitoja on luontevaa vahvistaa talliyhteisössä. Hevosavusteisen toiminnan ei tarvitse perustua ratsastamiseen eikä kokemattomuus ole este. Tavoitteet toiminnalle sovitaan aina asiakaslähtöisesti. Talliyhteisössä toimiminen opettaa ja vahvistaa taitoja; toisten kunnioittamista, omien rajojen kunnioittamista sekä muiden talliyhteisössä toimivien huomioimista. Samoja taitoja siis jotka ovat tärkeitä kaikissa ihmissuhteissa. Hevosen päivittäisistä tarpeista huolehtiminen auttaa huomioimaan myös omia tarpeita ja opettaa itsestä huolehtimista.

Hevosavusteinen toiminta tarjoaa kiireettömän hetken hevosen ja luonnon ääressä. Yhteistyötallinani toimii Stall Gobbacka, jossa minulla on muutama vuosien saatossa hyvin tutuksi tullut turvallinen poni ja hevonen työkaverina.

Koulutukseni

Sairaanhoitaja AMK 2008 (psykiatria)

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Traumafokusoitu kognitiivinen käyttäytymisterapia

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja 2010

Neuropsykiatrinen valmentaja-opiskelija

Palvelut joita tarjoan
Hevosavusteinen lyhytterapia, Oma väylä
Palvelen seuraavilla kielillä
ruotsi
Toimipisteet: Espoo

Otan vastaan etänä: 

Kyllä

Etävastaanoton työvälineet:

Microsoft teams
Yhteystiedot

Lanupe toimisto-puhelin: 045 7831 8313

Sähköposti: 

tiina.prest@lanupe.fi